logosr

updated 4:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

Rock FM cyklomaratón 2004 (300-vka)

  • Published in Cestná cyklistika

Ospalé ksichtyVečer v piatok pred maratónom sa väčšina účastníkov z Pezinka zliezla v Jame, aby sme uskutočnili bojovú poradu a hlavne vypili niekoľko predštartovných pív podľa Rasťovej zásady, že na maratón by človek nemal nastupovať úplne triezvy, nakoľko keď nastúpi opitý, až sa preberie, tak má polovicu trate za sebou, a tú druhú už potom ľahko zvládne. Tí čo to už absolvovali veľakrát sa navzájom uisťovali, že napriek tomu, že nemajú najazdené tohto roku skoro nič, tak snáď to nejako zvládnu a súčasne ubezpečovali novicov, že sa nemajú čoho báť, keď majú natrénované, o čom títo s úspechom pochybovali.

Po nedostatočnom spánku, asi 3 hodinovom, som sa navyše zobudil s tým, že je už ráno a že som prešvihol štart. Bolo však iba za 10 min. 2, a ja som už nezaspal. Vstal som o 2.30 a uskutočnil svoj klasický predštartový rituál, umývanie, obliekanie, raňajky a tak.

Príjazd na R1O 3.10 som vyrazil k Dubákovi a hneď ako som vyšiel z domu začalo pršať. Nahodili sme bicykle na strechu auta a išli pre Rasťa, ktorý samozrejme nečakal vonku a tak sme sa začali dostávať do časového sklzu. Ešte sme šli k Drahošovi, kde sme naložili batožinu tým, čo šli po vlastnej ose, krátko sme zauvažovali o kanadskom žartíku, že by sme to nechali v Pezinku, ale zvíťazila naša hlboká, vrodená čestnosť a naložili sme ich bágle do auta. Presun trval cca 15 min a boli sme na Zlatých pieskoch v priestore štartu. Nervozita zo sklzu nebola ne mieste, dorazili sme medzi prvými.
S dažďom to nebolo také zlé, ako sme sa obávali. V podstate len trochu pokropilo tých, čo šli po vlastnej ose. Potom sme išli celú trať po mokrej ceste, lebo pred nami šla fronta, my sme išli za ňou po mokrom, ale už nepršalo. Bicyklovali sme 316 km.

A tak sme večer dorazili do Jasnej pod Chopkom. Postavili sme sa do radu na pivo a oblozené chlebíčky. Po obvyklom pocieľovom chaose sme sa ubytovali, vypili obligátne víno na oslavu príchodu a odišli dolu do reštaurácie na pivo, po ktorom nasledovala večera, po ktorej sme sa odobrali vedľa do baru na pivo. Rudno nad HronomKeď čas už pokročil, presunuli sme sa dolu do podzemia, kde je nočný bar s diskotékou aby sme ochutnali nejaké vína. V tom sa pokračovolo až do popolnočných hodín. Potom sa šlo zalomiť.

V nedeľu ráno sme najprv absolvovali raňajky, potom nasledovala beseda, po ktorej niektorí šli na túru na Chopok v daždi a poniektorí sme sa presunuli do horskej chaty Bjornsson na ... (správne, na pivo). Po výbornom obede sme naložili bicykle do kamiónu a do kufra autobusu, všetci sme sa poubezpečovali, že opäť o rok, a odviezli sme sa do Senca, kde sme vystúpili pri výjazde na Pezinok, po vlastnej ose sme sa presunuli domov, a večer sme to celé uzavreli v Jame na pive...

The end

Add comment

Banner new