logosr

updated 4:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

Trnavských 6666m 2004

  • Published in Cestná cyklistika

ImagePo kratšej odmlke na tejto akcii vzhľadom na vypadnutie FSCM maratónu som sa rozhodol že pôjdem na túto časovku. Tento rok je však dajaký divoký a aj v tento deň bolo síce slnečno ale fúkal silný JV vietor. Bol som veľmi zvedavý na svoj výkon keďže jar som takmer vynechal a všetko som upriamil na august.

Prišiel som na štart po vlastnej ose aby som bol rozjazdený a zistil som aký je vietor. Medzitým mi volal Bobo že má prasknutú špicu na bicykli a ďaľší kamoš že bude meškať. Teda som ešte zalobboval u organizátorov a pomaly sa sústreďoval na časovku. Prvý už vyrazil keď dorazil totálne zdepkovaný Bobo. Musel som mu vycetrovať kolo a sľúbil som mu požičať svoje na časovku. Trošku to dlhšie trvalo tak som sa dobre nerozjazdil a už som musel na štart. 

ImagePo odštartovaní sa ide kúsok dolu kopcom a potom do protisvahu. To som napálil čo sa dalo ale asi som sa zatavil keďže miernučké stúpania v bočnom vetri som šiel stále pomalšie. začali mi tuhnúť nohy a zmenšovať frekvencia šlapania. Asi po 2km som mal toho plné zuby a nízku rýchlosť. Potom som sa však trochu rozjazdil a dostával sa do tempa. To sa však priblížila otočka a keďže sa šlo za plnej premávky ako naschvál sa v tú chvíľu rútil oproti terénny mercedes. Tak som musel prestať šlapať a aj ked žačal prudšie brzdiť nebol som si istý čo spravý. Na prekvapenie ma pustil aby som sa otočil a až potom prefrčal okolo mňa. Aj tak som sa musel rozbiehať z nízkej rýchlosti do protisvahu. Zasa som stvrdol ale predsa len som rýchlejšie zrelaxoval a posledných 1500m som zrýchľoval na uspokojivé tempo. Škoda že časovka nebola o čosi dlhšia, to by som stratu z otočky a vytuhnutia čiastočne zmazal. Takto som dosiahol čas oklo 11:48 čo nie je žiadna sláva ale úmerné mojej \"forme\". Ešte ťažko dýchajúc som podal Bobovi koleso aby sa mohol rozjazdiť. Dosť dlho mi trvalo kým som sa dostal do optimálnych dychových obrátok. Veru som zvedavý ako dopadne Neštich.....

Add comment

Banner new