logosr

updated 4:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

Neštich 2003

  • Published in Cestná cyklistika
Image6.9.2003 - Svätý Jur
Leto skutočne preletelo a akurát prudké ochladenie mi dalo na vedomie, že sa blížia jesenné vrcholy sezóny. Prvým z nich je časovka z Neštichu na Malý Javorník. Samozrejme, že som sa na štart postavil.
Dokonca som stihol si dať ten kopec aj dvakrát tréningovo a časy sa ukazovali sľubné, ale keď prišiel deň D bolo všetko inak. Ráno krásne počasie, ale chladno. Postupne sa otepľovalo, ale ešte stále to nebolo na moju prevádzkovú teplotu. Veľmi ma prekvapila účasť. Vyše 160 štartujúcich som neočakával a je vidno, že sa akcia dostáva do podvedomia cyklistov, lebo tam bola široká paleta, čo sa týka výkonnosti a ambícií. Dokonca aj účastníčok bolo hojne. A aká bola dokumentaristika!!! Napočítal som cca 20 digifoťákov;)  Vyfasoval som číslo na konci prvej tretiny, čo ma potešilo a tak som nemusel dlho čakať na štart. Menšie rozjazdenie mi padlo vhod a už som sa mohol postaviť na lajnu. Tento rok som štartoval na prevode 39x19, hádam to utočím. Po štarte som sa aj svižne dostal do tempa a ručička pulzmetra rýchlo začala stúpať k maximu. Optimizmus ma začal zrádzať príliš skoro a už pred prvou zákrutou som začal cítiť bolesť v nohách. No nič, hádam to prejde, za zákrutou je miernejší úsek, to snáď roztočím... Ale neroztočil som, za ďaľšou zákrutou som musel hodiť 21 a aj to veľmi nepomohlo. ImageČas prvého úseku nebol najhorší, ale zďaleka nie optimálny. Na rozbitom úseku som už začal strácať rytmus, ale ľahší prevod som nemohol zaradiť, lebo tepy som mal veľmi vysoké. Paradoxne bolesť v nohách prešla, ale sila neprišla a tak v strmších pasážach mi padala rýchlosť na cca 11-tku. Tak s tým čas nebude slávny. To už mám väčšinu stúpania za sebou a predbieha ma prvý jazdec. Aspoň z tohoto pohľadu to bolo fajn, lebo bol aj posledný. 
Na vyrovnaný úsek sa dostávam vyžmýkaný, s maximálkou 196 a ako zisťujem s neschopnosťou akcelerovať. A práve úsek po hrebeni bol môj najslabší a tuná som stratil voči predchádzajúcim tréningom riadne veľa. Záverečná odbočka do cieľa neporiešila už nič. Opäť v maximálnych tepoch som pomaly prišiel do cieľa. Čas 25.57 som si neprestavoval ani v najhoršom sne a tak to radšej otáčam dolu spláchnuť to pivom;)
ImageV zjazde vyťahujem foťák a fotím svojich nasledovníkov a prenasledovníkov. V tvárach je vidno, ako každý bojuje sám so sebou a aj tých 7 km vie dobre vytrápiť. Konieckoncov si pozrite fotogalériu... 

V určite najoriginálnejšej tombole som klasicky nevyhral nič, tak som si aspoň na pivku pochutnával. Z pohľadu organizácie to zvádli usporiadatelia veľmi úspešne aj napriek zaspalcom, ktorí sa nepostavili načas na štart. Takže čo povedať na záver? Super akcia už so stabilnou klientelou, správne vyprofilovaná smerom nahor, s miernym aktivačným poplatkom (50 Sk), no skrátka o rok prídem ten čas vylepšiť, neeeeé?
Add comment

Banner new