logosr

updated 4:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

Viva maratón 2007 (nedokončený maratón)

  • Published in Cestná cyklistika
Tak ako v minulosti tak aj tento rok sme sa  zúčastnili Viva maratónu do Jasnej.Chcem  sa s Vami podeliť o skúsenosť aj keď nie moc dobrú ale snáď budete v budúcnosti opatrnejší.

ImageNa marotón som sa svedomite pripravoval. Najazdil som niečo cez 2000 km a chcel som trasu zvládnuť až do cieľa v Jasnej, tak ako v roku 2004 kedy som nemal väčšie problémy. Po štarte sa mi išlo veľmi dobre v balíku po rovine s vetrom do chrbta, super super. Tempo bolo vysoké a moje kg (o 15 kg viac ako v roku 2004) začali svoju prácu.

Po Nitru to bolo v pohode no hneď za Nitrou začali prvé vlnky a už som nestíhal tempu. Hore kopcom som sa začal prepadávať až na koniec peletónu a po rovine som to dotiahol dopredu. Tak sa to niekoľko krát opakovalo až prišla chvíľa, keď posledný stupák pred prvou zástavkou pred Zuborom som zaostal za peletónom za doprovodným vozidlom a to sa nemalo stať. Na vrchole stúpania, keď som už videl ako peletón odbočuje na benzínovú pumpu, samozrejme plný spokojnosti, že cez pauzu sa trochu zotavím, zrazu pozriem pred seba a zbadal som 2 m predomnou stáť Felíciu. No nemal som žiadnu šancu. Narazil som odzadu do auta ľavou rukou a predným kolesom. Samozrejme, že ma to vyhodilo zo sedla a tvárou do zadného skla. Našťastie  sklo zostalo celé, no mne okuliare poranili tvár pod okom. 4 cm tržná rana a poranený koreň nosa. Hneď doprovodné auto zastavilo a začali ma ošetrovať. Bola to dosť hlboká rana a chceli ma odviesť do nemocnice na ošetrenie ja som nasúhlasil a dal som si to ošetriť doktorom, ktorý nás doprevádzal. Chcel som si chvíľu oddýchnuť a pokračovať ďalej. Mal som narazenú aj ľavú ruku a rana mi stále krvácala tak som sa rozhodol nepokračovať. Spravil som iba 126 km.

ImageViezol som sa v doprovodnom vozidle a sledoval ako to super pokračuje. Škoda, ža som takto musel predčastne ukončiť takú super akciu. V cieli som sa tešil ako ostatní pretekári. Akcia je to perfektná, snáď v budúcnosti sa dokážem ešte pripraviť na takúto trasu. Chcem sa zároveň poďakovať Efovi za perfektnú organizáciu a lekárovi za ošetrenie. Píšem to hlavne preto aby ste sa dokázali vyvarovať podobnej kolízii a vždy zdraví a šťastní prišli do cieľa.

Dnes už mám všetko v poriadku zahojené.

 

Add comment

Banner new