logosr

updated 4:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

Trnavských 6666 metrov, 2001

  • Published in Cestná cyklistika

Štartový rošt15.9.2001 - Trnava, smer na Malženice
Ako už po viac rokov, aj tento, počas konania Trnavského jarmoku sa konala cyklistická časovka na 6666 m. Tento rok september športu neprial, tak v deň akcie bolo zima s hrozbou dažďa. Na bicykli som nesedel od časovky na Neštich, tak som bol zvedavý, ako ma to poznačí. Z domu som vyrážal spolu s Jurajom Haluškom a aj Robom Juhásom, pre ktorého to bola prvá akcia na cestnom bicykli. Do Trnavy sme šli po vlastnej osi a hneď po pár kilometroch mi bolo jasné, že si svoj čas z roku 99 nezlepším.

Prišli sme do Trnavy dačo po pol dvanástej a už keď som sa registroval, dostal som číslo 64. Podotýkam, že nebolo štartovné. Prvý štartoval o 12. hodine a interval štartov bol pre mňa dlhá minúta. Opäť sme sa stretli viacerí z partie, tak sme si aspoň kecaním krátili chvíle štartu. Prvý krát tu boli Roman Kučera a Julo Bugár. Bolo dosť zima, cca 14 stupňov. 

Juro Noskovič rozmazaný pred cieľomUž som dobre tuhol, keď sa konečne blížilo moje číslo. Krátka rozjazda ma aj tak nedala do pohody, tak už nastupujem na štartový mostík. Mám odpočítané a prvé metre sa idú dolu kopcom. To ešte šlo, avšak na protibriežku mám pocit, že chladný vzduch mi chce odtrhnúť pľúca. Nie som schopný vyvinút maximálne úsilie, idem asi 10 tepov pod svoje schopnosti. Vidno to aj na rýchlosti a odhodlaní dobehnúť predo mňou idúceho Boba. Rýchle mením plány a už sa teším len do cieľa. To sa po vyše troch kilometroch blíži otočka. Po nej nasleduje najhorší stupáčik, ktorý vôbec nevychádzam v optimálnej rýchlosti, ale dáko ma preberá a konečne začínam rozkrúcať pedále. Už je však neskoro a veľkú stratu už namám šancu dohnať. Navyše v záverečných 600 m mi už pľúca vôbec nestačia a do cieľa vchádzam s posledným dychom.

Nejakú tú minútu mi trvá, kým rozdýcham žiletky v pľúcach a som schopný nejakej činnosti. No, to bolo 11 a pol minútové trápenie. Ale moja chyba. Mal som sa dôkladnejšie rozjazdiť a takto môžem len zagratulovať Ďurimu Haluškovi, že ma porazil a Julovi Bugárovi, že vyhral v kategórii neregistrovaných v čase pod 10 minút.

Add comment

Banner new