logosr

updated 3:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

XCR Cannondale cup 2011 aneb deň po dni, minúta po minúte.

  • Published in Cestná cyklistika

16.08.2011 Je pár dní po „karpaťáku“ a ešte sa z neho spamätávam. Tak chvíľu z nudy „brouzdám“ po stránke www.maratony.eu a hľadám, čo by sa dalo ešte na konci roka stihnúť. Snáď už nie je koniec sezóny ! Narazím na link http://www.cyklozavody.cz/ a po pozriem obrázky a je jasné že to „žeriem“ a idem. A je to v podvečer 09.09.2011 v piatok. Už len pre tú srandu, zajazdiť si na automotodróme. Vyskúšať a zistiť rozdiel hobík-profík. Rozposielam info bikerom.

P1070437
17.08.2011
Robo – vedúci, sa okamžite namotáva a chce si to obzrieť, vraj bude potom jazdiť na niečom ako inline korčule (čo je to?). Ozve sa aj Emil, ale zháňa ešte rám. Ale fajn. Vraj by zobral aj podporný mančaft rodinu (manželku a dcéru). Fajn, zdravoťáčka a roztlieskávačka by tímu prišli vhod. Ozve sa aj dupač Filip, fajn. Bude nás akurát dosť.
18.08.2011 Robo – vedúci, je doma tvrdo zrazený k zemi. Jeho milá cicuška mu už spravila program. Tak „prihlášku stornuje“. Emil má ale problém s rámom (všetci vieme prečo...), a asi chce rýchlo taliansky a to v auguste !!! . Tak zostáva v tíme už len Filip.
24.08 – 05.09.2011
Odchádzam s rodinkou na dovolenku k moru – pre mňa „nizkohorská-morská“ príprava na plánované intenzívne závody v septembri . Strava – all inclusive, darí sa mi vyberať zeleninové šaláty, občas fajn mäsko. Pitný režim – iontové nápoje – turecké pivo – dá sa piť ( má 5%obj), ruské len farba.... Denný tréning – plávanie občas, jazda na tobogánoch (tréning pádov). Posilovňa – občas (nie je dobrá klíma...), rotopédy polorozpadnuté ale jeden funguje, šlapadlo jedno tiež. Ak je 35-38st. nie je síl na niečo také... Dezinfekcia – prevencia vodka, gin, konak, všetko grátis. Kto by si nedal?
07.09.2011 Je po morskom „kvalitnom“ tréningovom sústredení. Skúšam nejakú tú hodinku potrénovať. Zisťujem, že idem do Brna len s Filipom.
09.09.2011 deň D

Dobré rozjazdenie je základ
14:30
vyrážame s Filipom z BA do Brna na automotodrom. Za Brnom odbočujeme z diaľnice, kua, nevšimol som si otočku nadjazd o 180 stupňov, musíme sa vrátiť. Včas, trocha s problémami vchádzame do areálu. Slečinka na vstupe dáva rýchle inštrukcie, tam je parkovisko, tam je WC, tam sa prihlásite...
Potvrdenie účasti, platba a zber štartového čísla s čipom je behom pár sekúnd vykonaný a hop k autu sa prezliekať. Hrmot z trate dává poznať, že tu nie sme sami, tak stíham odfotiť o 17h štart akéhosi AUT-NEM pohára v cestných motorkách – rachot je to mimoriadny.
17:10 Odchádzame sa rozjazdiť, je kde, celý príjazd k automotodrómu je od Popúvky s novým asfaltom a bez dopravy. Tak máme nejaké km len sami pre seba Kvalitné rozjazdenie je základom pred takýmto závodom.

Zase na konci štartového poľa?
17:55
Už stojíme na štarte ako obvykle. Ja zase ako moták vzadu. Filip takmer na čiare. Počujeme že došli do cieľa posledné motorky resp. je už ticho. Nejaký úvod od usporiadateľa – takmer nič nepočujem. Štart je tesne pred vjazdom na dráhu, pred nami nejakých 100-200 m, 2 „zákruty“.
18.00
Moje ciele? Pokúsiť sa čo najdhlšie udržať hlavného balíka. Otázky – kedy na utrhnú, a koľko kolečiek mi „nadelia..“


Štart.

Prechádzam serpentínkou, stíham tesne pred vjazdom na dráhu fotiť a tým pádom zisťujem že balík je už fuč ! Tak sa chytám roztrúsených jednotlivcov a ide sa hneď na plné pecky. Pozri dráhu a profil: http://www.cyklozavody.cz/fotoalbum/mapy/ Za zákrutou je 2% stupáčik mierne sa doťahujem na chvost „balíka“. Pulz je na maximálke, prežijem? V klesaní som už v chvoste balíka. Zisťujem, že som v zjazde a zákrutách rýchlejší ako okolie (alebo viac riskujem?). Na asfalte sú vidieť malé kúsky pneumatík, ale nijako to nikomu nevadilo.

Vcházame na hlavný stupáčik 8% cca v dĺžke 1 km. Neviem ako, ale hlavný balík je po pár metroch fuč. Pozerám dozadu, no... nebudem úplne sám. Začínam v hlave prehodnocovať dovolenkovú-morskú prípravu, či som niečo nezanedbal, jedol som, pil som čo sa dalo... 18:10 druhé kolo

Vytvára sa malá skupinka a občas niekto strieda a ťahá. Pomôžem dotiahnuť na skupinku pred nami. Chyba. Po zjazde a stúpaní mi polovica odchádza. Tak sa radím do ďalšej. Podobne to vyzerá ďalšie kolá. Občas sa obzerám kde je hlavný balík? Sviňa vietor naberá na intenzite a práve v tom stúpaní ho cítiť a v cieľovej rovinke...

Srandičky - áno, ťahať špicu - nie. :-)6 kolo – za zákrutou idem na čelo, ťahám a pozerám dozadu a hľadám balík. Už fičí. Ťahám... nedám svoju kožu len tak zadarmo. Za chvíľu nás už obieha malá vedúca skupinka. Hneď za ňou postupne hlavný balík, v zjazde toho využijem a fičím blízko 70km/hod. Filipa som nevidel, možno som len zle pozeral. Pri prejazde cieľovou rovinkou už len postáva vedľa biku a vidím defekt na zadnom (až potom zistím, že sa niekto o jeho zadné kolo obtrel, skončil na zemi a potom v ošetrovni. Alebo naopak? Záhadne dostal defekt.)
8 kolo – zvonia zvončekom – teda posledné kolo. Sme menšia skupinka, za zákrutou nastupujem. Nedarím sa mi ich utrhnúť-roztrhať (ešte asi 4 km), viem že sú lepší v tom kopci. Tak takticky sa schovávam do háku a využívam zjazd na poslednú regeneráciu. Posledný 1km stupák, krátky šprint a cieľ. Konečne, ešte chvíľu a zložili by ma asi kŕče.

Odovzdávame čipy a prezliekame sa lebo sa začína stmievať. Na vyhodnotenie zostáva asi len hŕstka verných. Odchádzame domov do BA po diaľnici.

Rekapitulácia:

Trať, závod kde sa neoddychuje! Nie je skutočne kde oddychovať. 84% pretekov som ťahal v maximálnej zóne! Ale stálo to za to. Prídem aspoň raz, lepšie pripravený, nech si vyrovnám účty. A dúfam aj s podporou tímu.

Prejdené km:42,.26
Priem. rýchlosť: 32,97
Priem. pulz: 169 (bežne mávam 158)
Čas: 1 hod 17 min
Najlepšie kolo: 9.24
(Boudný ho mal až za 7.14! Rátal že ho budú mať pod 7 min....)

Pár foto tu: https://picasaweb.google.com/michal.zajic/XCRCannondale20119

Web usporiadateľa poskytol včas výsledky, zaujímavá štatistika časov jednotlivých kôl (4 až 8).
Link na foto galériu: http://www.roadcycling.cz/index.php5?str=clanek&id=1274&zpz=1#

Add comment

Banner new