logosr

updated 3:11 PM, Oct 19, 2023 Europe/Bratislava

Ružinovská časovka 2012

  • Published in Cestná cyklistika

Emil si uz "sype" a Jaro sa tiez chysta. :-)
Predchádzajúce ročníky som takticky vynechal. Tam choroba, tam nedostatok kilometrov, tam nedostatok času. Bolo to pestré. :-)

Tak som prišiel napraviť reputáciu a trošku potočiť nožičkami na pedáloch. Emil s Jarom aj Dušanom na registrácii už stepovali a čakali čo bude. Registrácia aj s platbou prebehla takpovediac okamžite. Do štartu mi teda ostávalo vyše dvoch hodín, ktoré som venoval podrobnému štúdiu trasy časovky, aby som vedel vymyslieť čo najoptimálnejšiu taktiku.

Takmer 5 km trasu som si prešiel dvakrát a napadlo ma, že by som mal ísť radšej na obed, lebo tam zaspím.

Hodinu pred štartom s plným brušiskom som sa vydal rozjazdiť radšej niekde inde, lebo aj monotónna dunajská hrádza je premakanejší terén ako táto časovka. :-)
Došiel som na štart asi s 5 minútovým predstihom. Jaro štartujúci 30 sekúnd predo mnou ma poprosil, aby som ho nepredbehol po prvú polovicu, teda po konečnú električiek. V duchu som si vravel, že snáď to nebude naopak. Také samozhadzovacie triky poznám. Taktika je jasná. Učičíkať súpera a potom odfičať ako guľa.

Jaro ide predo mnou.
Pocitovo najťažšie to bolo po križovatku, kde som padol s rýchlosťou ledva na 33km/h. Nohy stvrdli, mierny protivietor, všade okolo pekné baby, takto sa nedá seriózne pretekať! :-)
Ale nepanikáril som. Bolo jasné, že prvú polovicu sa ide proti vetru. Odpil som si trošku z fľaše, to mi obvykle trošku pomôže. Tak som sa šetril na druhú polovicu trasy. Za obrátkou som konečne dobehol Jara, ktorého protivietor tiež výdatne odšťavil.

A od križovatky to išlo asi najlepšie. Rýchlosť nepadala pod 40 km/h a dokonca sa mi na moje prekvapenie darilo postupne zrýchľovať. Takže do cieľa som vpálil asi 45 km/h. Jóóóój, takto keby mi išla celá časovka, bol by som kingkong. :-)

Veľké plus od organizátorov, že na štartové čísla konečne niekoho napadlo dať aj štartový čas. V tombole som ako obvykle, nič nevyhral. Ale pripúšťam, že si za to môžem aj sám, lebo som sa jej nezúčastnil.

Ivanove kolienko.
Naše farby úspešne uhájil Julo Bugár, ktorý sa však asi od minulého roka pekne vypapkal, lebo sa oproti minulému roku spomalil o 7 sekúnd. Teraz neviem, či som sa aj ja zlepšil oproti roku 2008. Ale Jozef Tahotný mi vravel, že za 4 roky som zostarol ale výkonnosť som si udržal. A časovku nemóžem ísť len tak. Na to sa treba načasovať a pripraviť. Veru.

Takže som si za 4 roky “udržal výkonnosť“ o diaboských 32 stotín sekundy. O 4 roky to snáď definitívne dám pod 7:43. :-)
2008 - 07:43,72
2012 - 07:43,40

S otvorenými ústami som si na záver pozrel Ivanove kolienko. Zajazdil veľmi dobrý čas ale jeho koleno si o tom zjavne myslelo svoje. Snad bude na budúci rok na BA-JASNA v tip-top forme.

Add comment

Banner new